Annons
Nyheter

Vildsvinsgrupp bildad i länet

Nyheter • Publicerad 8 juni 2008

Viltvårdsnämnden i Kalmar län beslöt vid sitt senaste sammanträde att tillsätta en vildsvinsgrupp. Arbetsgruppen ska ta fram ett förslag på målsättning och rekommendationer för vildsvinsförvaltningen i länet.

Vildsvin finns idag i stort sett över hela länets fastland i större eller mindre omfattning. De delar som idag saknar vildsvin kommer troligen inom en överskådlig framtid att få en etablering. Även Öland har idag sannolikt ett mindre antal vildsvin.

Annons

För många jägare är vildsvinen ett nytt och intressant vilt. För lantbrukarna däremot skapar vildsvinen både oro och bekymmer. Skadorna som vildsvinen åstadkommer i en del grödor kan bli betydande. Men med en god samverkan mellan jägare, markägare och jordbrukare kan skadorna troligtvis begränsas.

För att ta fram ett förslag på rekommendationer och målsättning för förvaltningen av vildsvinen i länet tillsatte länets viltvårdsnämnd i fredags en arbetsgrupp. Arbetsgruppen består av Folke Fagerlund, Svenska Jägareförbundet som sammankallande samt Åke Ståhl, Jägarnas Riksförbund och Per-Ove Hemmingsson från LRF. LRF har dessutom möjligheten att utse ytterligare en person i gruppen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons