Annons
Nyheter

Vidmantas samlar krafterna

Nyheter • Publicerad 6 augusti 2007

ÖSTERSJÖN

Förra veckan tvingades Vidmantas Urbonas avbryta simningen mellan Gotland och Lettland på grund av dåliga väderförhållanden. Tanken var att han så fort vädret medgav skulle återuppta simningen från den plats där följebåtarna tog upp honom. Nu har Vidmantas bestämt sig för att skjuta upp simningen ett par veckor för att vädret skall stabilisera sig.

Annons

– I slutet av augusti eller början av september påbörjar han nästa försök, då startar han på nytt från Gotland, säger Anders Engström som är svensk samordnare för simprojektet.

Anledningen till beslutet är att väderutsikterna bedömdes som allt för osäkra för att simningen skulle kunna genomföras under säkra förhållanden.

 – Han har haft bekymmer med de här lågtrycken som hänger sig kvar över Östersjön. Man räknar med att vädret kommer att vara stabilare om några veckor, säger Anders Engström.

Vidmantas Urbonas simning var tänkt att bli den längsta simningen som en människa någonsin gjort över öppet vatten. Trots att vädret bjudit på en rejäl portion smolk i glädjebägaren är Vidmantas Urbonas, enligt Anders Engström, inte alltför nedslagen.

 – Det är klart att han är besviken över vädret, men han är på gott humör i övrigt och ser fram emot att simma den sista sträckan, säger Anders Engström.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons