Nyheter

”Vi jobbar stenhårt vidare”

Nyheter • Publicerad 15 mars 2013

FÄRJESTADEN

Att kommunstyrelsen inte kunde, alternativt ville, fatta ett beslut om vilken av de två sökanden, Klaraskolan eller Cis, som ska få tillträde till skoltomten vid Färjehallen, kom som en överraskning för Johan Gustafson som företräder Klaraprojektet.

– Men vi jobbar vidare med vårt och inväntar nästa kommunstyrelsemöte. Då får vi väl se – förhoppningsvis…

Johan Gustafsson, företrädare och tilltänkt vd för Klaraskolan, är lätt överraskad över Mörbylånga kommuns icke-beslut när det gäller den omdiskuterade skoltomten invid Färjehallen.

– Vi har fått för oss att det är ett nej till vidare, men vi är ändå inte riktigt säkra på hur vi ska tolka kommunstyrelsens beslut, eller vad vi nu ska kalla det.

– Självklart hade vi hoppats på något annat, men vi är fortfarande med.

När Ölandsbladet får tag på Johan Gustafsson sitter han i en minibuss på väg till Karlstad för att delta i ett moderat stormöte med de högsta partitopparna i partiet. Mötet, eller konferensen, går för övrigt under rubriken Sverigemötet och ämnad för alla moderater med förtroendeuppdrag i olika politiska sfärer. Någon risk, alternativt chans, för att Johan Gustafsson ska stöta på kommunstyrelsens ordförande, Kent Ingvarsson, är det dock inte. Den senare ligger nämligen nedbäddad i influensa på hemmaplan.

• Nå, vad händer då härnäst i ärendet?

– Den 9:e april är det dags för nästa kommunstyrelsesammanträde. Då bör de ha fått barn- och ungdomsutskottets yttrande i frågan. Och den 19 april ska kommunens yttrande vara på Skolinspektionens bord.

– Och då ser vi vad kommunen egentligen vill.

Läs hela artikeln i lördagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.