Nyheter

Vem i hela världen är Benny Litfok???

Nyheter • Publicerad 6 februari 2006

STOCKHOLM

I går kunde vi inte bara se programledaren Adam Alsing göra debut i säsongspremiären av TV4:s Jeopardy. Även ölänningen Johan Sjölinger syntes i sammanhanget för första (och sista?) gången.

Färjestadssonen Johan Sjölinger sade sig inte ha några större förhoppningar om framgång i frågesportprogrammet Jeopardy, när Ölandsbladet talade med honom inför tävlingen (se lördagens tidning). Han fasade för kategorier utanför en normal persons allmänbildningsområde, och hans farhågor skulle komma att besannas.

– Jag var inte riktigt laddad. Det kändes lite som att gå till frisören.

Med den inställningen skulle det visa sig vara klippt. Men Johan hade, trots det, länge ett ganska bra flyt och ledde en bra bit in i matchen.

– Jag schabblade lite, men var ganska nöjd fram till dubbelchansen kom upp.

FÖLL PÅ MISS OM MISS

Den ödesdigra dubbelchansen han syftar på var en fråga i andra omgången i kategorin ”Seriebabes”. Ämnet verkade först passa honom som handen i handsken. Han klarade de två första nivåerna utan problem och när dubbelchansen kom upp satsade en till synes självsäker Johan Sjölinger hela 4 000 kronor.

– Jag hade nästan 6 000 och tänkte först satsa allt. Det var ju lika bra att bränna på när man ändå var där.

Friskt vågat, hälften vunnet – eller förlorat. Det blev dessvärre det sistnämnda.

– Jag stod där och hade ingen aning. För att förkorta lidandet svarade jag ”Benny Litfok”. Det var bara ett namn som dök upp i huvudet.

Benny Litfok, ett fullkomligt okänt namn inom serievärlden (och förmodligen resten av världen också), var föga förvånande inte den eftersökta figuren, utan Modesty Blaise.

Efter missen med miss Blaise stod inte Ölands Jeopardy-hopp att känna igen.

– Jag var så jäkla sur efter dubbelchansen, medger han.

STÄLLER EJ UPP IGEN

Inte blev det bättre av att de kategorier Johan hoppats på aldrig blev aktuella.

– Skandalöst att det inte var en enda fråga om Hasse Ekmans fruar, säger Johan med spelad(?) bitterhet.

För han verkar faktiskt ta den uteblivna vinsten och de förlorade tusenlapparna med fattning. Besvikelsen över att den forne programledaren Magnus Härenstam bytts ut mot Adam Alsing verkar också ha lagt sig.

– Jag är nöjd efter omständigheterna och Adam Alsing var faktiskt rätt cool.

Johan Sjölinger förklarade redan i förväg att hans medverkan bara var ”en kul grej”. Men så kul att han tänker ställa upp igen var det uppenbarligen inte.

– Nä, nu är det gjort. Nu kan jag bocka av även det här på listan.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.