Annons
Nyheter

Vd:n lämnar fabrik efter tvist

Nyheter • Publicerad 6 februari 2007

BORGHOLM

Lars-Eric Olsson, får lämna sin post som vd för Markis- och persiennfabriken i Borgholm med tio anställda. Detta efter en tvist med den skånske hälftenägaren Börje Karlsson.

Annons

Båda parterna är mycket förtegna om vad som föranlett att Lars-Eric Olsson för 14 dagar sedan hastigt lämnade sin vd-post på Markis- och Persiennfabriken, där han också är hälftenägare.

– Vi har lite olika uppfattningar om saker och ting, säger Lars-Eric Olsson.

Markis- och persiennfabriken ingår i en kedja med lokalisering i Kristianstad, Linköping, Lund och Ystad under samma namn som i Borgholm. Börje Karlsson är mannen bakom kedjan och också den som äger hälften av Borgholmsfabriken.

Vanligtvis har han Lund som sitt säte. Men de senaste 14 dagarna har Börje Karlsson tillbringat mycket tid vid borgholmsfabriken för att styra upp verksamheten. Varför Lars-Eric Olsson hastigt lämnat sin vd-post vill inte Börje Karlsson kommentera.

– Det kommer vi att göra, men inte i nuläget.

KVARSTÅR SOM HÄLFTENÄGARE

På frågan om det finns några misstankar om oegentligheter bakom avhoppet/avsättandet av den tidigare vd:n Lars-Eric Olsson skruvar Börje Karlsson på sig:

– Det kan jag inte kommentera.

Lars-Eric Olsson säger ur sin synvinkel att det är lika bra att Börje Karlsson får sköta verksamheten, ”när han nu ändå ska köra det på ett annat sätt”. Vad som nu händer vet inte Lars-Eric Olsson, men han betonar att han fortfarande är hälftenägare av Borgholmsfabriken.

– Vi får försöka reda ut det här, säger Lars-Eric Olsson.

Annons

Enligt Börje Karlsson är det emellertid inte aktuellt att Lars-Eric Olsson kommer tillbaka som vd för Borgholmsföretaget.

– Vi letar efter någon annan, säger Börje Karlsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons