Annons
Nyheter

Vattenskoter rammade barnfamilj

Nyheter • Publicerad 10 augusti 2009

Med bredsladd dundrade vattenskotern in i barnfamiljens trampbåt.

– Min fru fick kasta sig undan för att inte hamna under skotern. Man blir lite chockad och barnen grät, berättar Bert-Owe Josefsson efter sjödramat utanför Köpingsvik.

Annons

Vattenskoterns 15-årige förare är misstänkt för framkallande av fara samt brott mot sjölagen.

Den svalkande turen med trampbåten i Köpingsbukten slutade i kaos. Med tre barn ombord kunde Bert-Owe Josefsson med hustru endast maktlöst titta på när en vattenskoter kom i full fart mot deras trampbåt.

– Vi hade sett den här killen köra runt med sin vattenskoter och reagerat på att han körde nära badande och andra båtar och plötsligt insåg vi att han var på väg rätt emot oss.

Först när vattenskotern var några meter från trampbåten reagerade den 15-åriga föraren.

– Fast då var det för sent. Han kom in med bredsladd och undersidan av vattenskotern träffade stolen bredvid mig. Stolen sprack. Hade min fru suttit kvar, hon hann kasta sig åt sidan, vet jag inte vad som hänt. Och det var tur att våra barn inte låg i vattnet och badade, som de hade gjort minuterna innan, för då hade han kört på dem också.

– Som tur var skadades ingen av oss, varken vi eller vattenskoter-killen med kompis. Med gråtande barn och lätt omskakade tog sig familjen i land med 15-åringen efter.

– Han bad om ursäkt och var bedrövad och fick förklara sig för uthyraren av trampbåten. Det är givetvis helt oacceptabelt att köra runt med vattenskoter bland badande och jag förstår inte hur föräldrarna tillåter det, säger Stureforsbon Bert-Owe Josefsson med sommarstuga i Köpingsvik.

Polisen är inne på samma linje.

– Man kan verkligen fråga sig det lämpliga att ha en 15-åring att köra runt i det området där det finns många badare och andra båtar. Dessutom är jag tveksam till om det överhuvudtaget är tillåtet att köra med vattenskoter i Köpingsbukten, funderar polisman Bo Johansson.

MICHAEL STÅHL

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons