Nyheter

Vattenkaos efter skyfall

Nyheter • Publicerad 28 juni 2013

FÄRJESTADEN

På Blodriskesgatan i Färjestaden fick många av husen översvämning efter det kraftiga skyfallet som föll över Öland under onsdagen. Ingela Elmberg är en av dem som drabbats.

– Vi är inte dem som har drabbats hårdast, men det är ändå så pass mycket att man reagerar.

Det var under onsdagsförmiddagen som regnet vräkte ner över Öland och orsakade översvämningar på många olika håll. På Blodrikesgatan i Färjestaden var det många av husen som fick vatten in källaren. Ingela Elmberg märkte att det var blött på golvet i källaren på eftermiddagen, men kunde torka undan det mesta av vattnet för egen maskin.

– Det man är orolig över är ju att det är vattenskador. Jag har ju gipsväggar och är det fuktigt i dem måste jag riva ut allt, berättar hon.

ÖVERBELASTADE

Om husägarna får någon ersättning från sina försäkringsbolag vet de inte än. Men eftersom det klassas som naturkatastrof är risken överhängande att det inte blir några pengar. Det man tror hände var att ledningarna från dagvattenbrunnarna på området blev överbelastade och att vattnet istället tvingades in mot husen.

– Ledningarna behöver ses över. Sedan de byggdes för 30 år sedan har det inte setts över vad jag vet, säger Ingela.

Läs hela artikeln i lördagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.