Annons
Nyheter

Vatten från ovan fyllde badhus

Nyheter • Publicerad 14 november 2008

BORGHOLM

”Det regnar in!” Aldrig ett bra besked, allrahelst inte i ett relativt nytt mångmiljonbygge.

Annons

– Tråkigt, säger Anders Jonsson, vd för Borgholms Badhus.

Häftiga regnstormar kan få oväntade konsekvenser.

– Jag simmade i bassängen när jag plötsligt insåg att ringarna i vattnet inte kom från barnens plaskade utan från droppar som föll från taket. Det regnade in, berättar en badhusbesökare för Ölandsbladet.

De garantiarbeten byggherren OG Olsson utför på Borgholms Badhus skulle enligt besked tidigare i år vara avslutade innan sommaren, men fortfarande är delar av anläggningens tak täckt med presenning.

– Det var sagt så då, att det skulle vara klart till sommaren, men datumet har flyttats fram. Nu ska allt utom taket vara klart, berättar vd Anders Jonsson och hoppas på helt tak till våren.

FELBYGGE

– Men jag kan inte schemat, det kan entreprenören bättre.

Att tillfälliga skydd inte klarar situationen när regnstormar öser in med full kraft mot en av stadens nordligaste utposter med med dess oskyddade läge stod klart för alla inblandade parter i måndags.

– Som jag fått det berättat blåste ett tillfälligt skydd bort och då regnade det in. Givetvis tråkigt och samtidigt en olyckshändelse.

Trött på byggarbete som ”aldrig” blir klart?

Annons

– Ja, vad ska jag säga...det vore givetvis bättre om det var klart.

Badhuset stod klart i december 2000, ett 22-miljonersbygge Borgholms kommun årligen stöttar med tre miljoner kronor i form av tjänsteköp, i huvudsak gällande simundervisning för skolbarn. Det omfattande garantiarbetet gäller bland annat felbyggda diffusionsspärrar, läckande fönster samt fuktskador i tak och väggar.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons