Annons
Nyheter

Varning till socialsekreterare

Nyheter • Publicerad 9 april 2009

En socialsekreterare i Mörbylånga kommun har tilldelats en skriftlig varning, sedan personen har använt en av kommunens bilar privat.

– Men exakt vad som skett är inte allmänhetens sak, säger Hillevi Österbo, chef för individ- och familjeomsorgen (IFO) i de båda ölandskommunerna.

Annons

En utredning har pågått mot socialsekreteraren, som nu är sjukskriven tills vidare. Det är den utredningen som har resulterat i den skriftliga varningen, som delats ut av Mörbylånga kommuns socialchef Agneta Thomsson.

– Personen har förstått att det är väldigt fel att använda kommunens bil privat, det är inte okej mot arbetsgivaren, säger Hillevi Österbo.

Men vad personen har gjort med bilen är alltså hemligt.

– Jag vill inte gå in på det, säger Hillevi Österbo och hävdar att det inte förekommit något brott i samband med bilkörningen, samt att inga klienter varit inblandade.

– Det har spekulerats hit och dit. Jag vill att ryktena lägger sig. Nu har vi gjort våra åtgärder, säger hon.

Enligt Hillevi Österbo kommer socialsekreteraren inte att avskedas, men det är inte heller troligt att personen jobbar vidare med samma arbetsuppgifter som innan bilkörningen.

– Personen kommer att erbjudas en annan tjänst, säger hon.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons