Annons
Nyheter

Vår och trädgård på Solliden

Nyheter • Publicerad 13 maj 2013

När Solliden för första gången någonsin öppnade den privata delen av trädgården för arrangemang av en vårmässa stod närmare trettio utställare redo att ge besökarna en trevlig upplevelse. Dessutom kunde de lyssna till mässingsorkestrar och intressanta intervjuer med utställarna.

Under båda dagarna fanns tillfälle att gå olika vandringar. Det kunde vara besök vid Sollidens bigård eller trädgård, det kunde också vara en slottspromenad eller naturvandring. Samtliga avgick flera gånger per dag och vid några tillfällen fick man sätta in extraturer eftersom de var så populära.

Annons

Att åka det lilla tåget ner till slottsbina och höra om dem och deras skötsel var en sådan upplevelse som många ville vara med om. Under lördagen hann närmare 300 personer åka den turen. Väl på plats berättade Sollidens biodlare, Karl-Erik Persson, om binas tillkomst och historia vid slottet samt hur bisamhällena utvecklats och ibland också råkat ut för sjukdom. Den här våren verkar de ha kommit i otakt på grund av att det var ganska kallt länge, de går efter ljuset och när det var rätt i år var det fortfarande för kallt. Så de var lite irriterade nu och Karl-Erik tyckte att besökarna skulle hålla sig på behörigt avstånd.

– De försvarar sig mot allt just nu, i morse anföll de till och med gräsklipparen, sa han.

CARIN SVENSSON

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons