Nyheter

Vansinnesfärd på Ölandsbron

Nyheter • Publicerad 21 november 2007

ÖLANDSBRON

Trots att polisbilen framfördes med högsta möjliga hastighet flög en 25-åring ifrån sina efterföljare med en personbil på Ölandsbron.

Det var strax efter klockan 02.00 den 6 maj som två polismän på väg från Öland mot Kalmar mötte en svart personbil med hög hastighet i höjd med Ängöleden-Tallhagsvägen. Polismännen noterade bilnumret och svängde efter bilen ut på Ölandsbron. Då  ökade personbilen farten.

220 KM/TIM MED RÅGE

Högsta tillåtna hastighet på Ölandsbron är 90 kilometer i timmen. När högbrodelen var passerad hade polismännen gasen i botten. Polisbilens mätare stod då på 220 kilometer i timmen.

– Ändå ökade avståndet till personbilen, beskriver en av polismännen för tingsrätten i Kalmar.

En privatperson åkte den aktuella natten buss över Ölandsbron. Mitt på Ölandsbron blev bussen omkörd av den svarta personbilen.

– Det sög tag i bussen, hastigheten måste i vart fall varit dubbel så hög som bussens, beskriver personen.

4 000 KRONOR I BÖTER

När personbilen tvingades sakta in farten vid rondellerna i Färjestaden, kunde polismännen sätta stopp för färden. Den 25-åriga föraren hävdar att han ställt in fartkontrollen på bilen och körde i cirka 110-120 kilometer i timmen.

Tingsrätten anser emellertid att åtalet mot 25-åringen från norra Kalmar är styrkt. Därför döms 25-åringen för hastighetsöverträdelse med ett bötesbelopp på 4 000 kronor.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.