Nyheter

Vandaliserade på förskola

Nyheter • Publicerad 6 september 2012

BORGHOLM

Glaskross och fimpar. Utemöbler uppställda på varandra, spring på taket.

– Skogsbrynet har varit tillhåll för ungdomsgäng under ett par veckors tid, berättar förskolans chef Lena Boking.

En polisanmälan har upprättats med anledning av händelserna vid förskolan Skogsbrynet i Borgholm.  Personal och barn har under många morgnar mötts av nedskräpning och förstörelse.

– Det har varit skräpigt med krossat glas och fimpar, sönderslagna blomkrukor och utemöbler ställda på varandra för att komma upp på taket, berättar förskolans chef Lena Boking.

Vandaliseringen utanför Skogsbrynet startade i mitten av förra månaden.

– Skogsbrynet har varit tillhåll för ungdomsgäng under ett par veckors tid. Första gången jag fick kännedom om det var den 13 augusti, säger Lena Boking och berättar att personalen vid ett tillfälle konfronterat ungdomarna.

– Var på kvällen vid ett personalmöte förra veckan som personalen såg att ett gäng ungdomar fanns utanför och frågade då vad de gjorde där.

Och fick till svar?

– Det vet jag inte.

Din syn på händelserna?

– Inte roligt. Det är ju barn som vistas där och de kan komma till skada, svarar Lena Boking, dock med hopp om bättring.

– Nu har det inte varit något på en vecka, jag hoppas att det är över.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.