Annons
Nyheter

Välkommen till klubben, Saga

Nyheter • Publicerad 21 december 2006

MÖRBYLÅNGA

I går avtackades avgående kommunalrådet Saga Sigvardsson (c) av kommunens anställda samt av diverse företag och föreningar.

Annons

Under hela onsdagen vallfärdade folk från när och fjärran till kommunhuset i Mörbylånga för att avtacka Saga Sigvardsson.

– Det känns överväldigande att få så mycket uppskattning från personalen. Vi har genomfört mycket de senaste åren och har haft ett väldigt gott samarbete, sade Saga.

Kommunchef Staffan Larsson satt i ett hörn och spelade på klaviatur, medan kön av gratulanter ringlade lång och presentbordet fylldes av allehanda gåvor i form av prydnadsföremål, böcker, presentkort, blommor, blommor och blommor.

VERKADE LITE TAGEN

Stadsarkitekt Johan Lunde hade målat en akvarell och kommunens nyligen pensionerade växeltelefonist Siv Granqvist hade virkat ett par dukar som hon överlämnade till det avgående kommunalrådet.

– Jag hade inte tänkt att det skulle bli en så här storslagen uppvaktning, utbrast Saga.

Bland eftermiddagens gäster märktes bland annat Borgholms tidigare ”första dam” Lillebill Grähs (c), som hälsade Saga välkommen till den exklusiva klubben av före detta kommunalråd.

– Nu får vi mer tid att träffas privat. Vi har många gemensamma intressen, konstaterade Lillebill.

Saga verkade onekligen lite tagen och medgav att det faktiskt kändes en aning vemodigt.

– Men man måste ju sluta någon gång.

FOTNOT: På lördag kommer en längre intervju med Saga Sigvardsson i Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons