Annons
Nyheter

Våldtäktsförsök uppdagade flera brott

Nyheter • Publicerad 14 augusti 2007

BORGHOLM

Kvinnan ser den man som veckan innan försökt att våldta henne. Hon ringer polisen och säger mannen befinner sig inne på en restaurang och gör samtidigt anmälan om våldtäktsförsöket. Natten slutar med att den misstänkte mannen anmäls för flera brott.

Annons

Klockan 02:00 på söndagmorgonen upptäcker den 20-åriga kvinnan den man som veckan innan försökt våldta henne utanför Strand Hotell. Hon ringer polisen och säger att hon ser mannen sitta inne på Robinson Crusoe och gör samtidigt en polisanmälan om våldtäkten. Hon lämnar signalement på mannen och Kalmarpolisen skickar två patruller till Borgholm. Den misstäkte mannen ska en vecka tidigare lyft upp kvinnan på ett staket och börjat att ta på hennes bröst och mellan benen. Kvinnan lyckades ta sig från platsen när tre andra män gick förbi.

Samtidigt som kvinnan ringer till polisen, händer något som får den misstänkte, 22 år gammal och hemmahörande på en ort utanför Öland, att lämna restaurangen i bil tillsammans med sina vänner. Men när de lämnar platsen backar bilen in i två personer. Den misstänkta 22-åringen som ska ha kört bilen, saknar dessutom körkort.

MISSHANDLAD AV SAMMA MAN

När polisens två patruller kommer fram till platsen finns flera vittnen på plats och en man berättar att han blivit påkörd. Totalt var det två män som skadades och en av dessa fick lämna platsen i ambulans.

Vittnen berättar för polisen att den misstänkta gärningsmannen tillsammans med sina vänner kört mot Lantmännen i en svart BMW. Polisen hittar senare BMW:en vid yttre hamnen och kan gripa två personer. En av de män som blev påkörda utanför restaurangen berättar även för polisen att han blivit misshandlad av samma män med en glasflaska samma kväll som kvinnan blev utsatt för våldtäktsförsök. Han ådrog sig skador på underarmen och även han gör en polisanmälan.

– Han ger ett signalement och är 100 procent säker på att det är den mannen, säger Bo Johansson.

22-åringen är misstänkt för försök till våldtäkt, olovlig körning, grov misshandel och misshandel.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons