Annons
Nyheter

Våldtäkten på Borgholms IP: Detta är polisens fantombild

Nyheter • Publicerad 12 oktober 2007

BORGHOLM

Här är en av männen bakom den brutala våldtäkten på idrottsplatsen i Borgholm.

Annons

– Kvinnan som våldtogs har redigerat fantombilden och tyckte att den blev välliknande, säger kriminalinspektör Fredrik Olsson.

Ett datorprogram från Storbritannien ger polisen hopp i utredningen av den brutala våldtäkten på idrottsplatsen natten till den 30 juli.  I TV-programmet Efterlyst berättade kvinnan, i inslaget kallad Anna, om hur känslokallt och oberört de två männen agerat.

– Först kommer det en kille och knuffar omkull mig, han tar strypgrepp och håller upp mina ben. Sen kommer det en till, han hade ett stort Tigerbälte på sig, och han knäpper upp mina byxor och försöker slita av mig trosorna. Jag får två knytnävsslag i ansiktet och strypgreppet hårdnar, då sker själva våldtäkten, berättade hon.

VÄLLIKNANDE

Under våldtäkten hade ”Anna” ögonkontakt med den man som höll i henne, därför kan hon också ge ett detaljerat signalement på personen. Hennes beskrivning har resulterat i en fantombild, framtagen av polisens specialister och med hjälp av ett brittiskt dataprogram där tusentals britter fotograferats och lagts in i programmet.

– Att det var just britter var ett litet problem i sammanhanget, bakåtslickat hår är inte är inne i England, konstaterar kriminalinspektör Fredrik Olsson, i övrigt nöjd med resultatet.

– Hennes uppgifter lades i in i programmet och sedan fick hon själv redigera fram fantombilden. Hon tyckte att den blev välliknande.

FÖLJA UPP

Utredningen pågår och flera tips som kom in efter  ”Efterlyst” återstår att följa upp. Signalementet på våldtäktsmännen är följande:

Gärningsman 1, mannen som höll i ”Anna”:Svensk man, 20–25 år gammal, mellan 175 och 180 cm lång. Han är normalt byggd med långsmalt ansikte och stora markerade läppar. Han har mörka ögon, eventuellt bruna och ögonbrynen är noppade. Han hade acne och cendréfärgat hår i halvlång backslickfrisyr. Han talade avhuggen skånska, som ”lundadialekten”. Under kvällen var han klädd i mörkblå jeans, rosa skjorta, mörkblå eller svart pullover och vita Adidas-sneakers.

Gärningsman 2, mannen som våldtog ”Anna”:Svensk man, något kortare än mannen som höll i henne. Normal kroppsbyggnad, men lite bredare över axlarna. Under kvällen var han klädd i mörkblå jeans, en kortärmad tajt t-tröja, ljusa sneakers, vit scarf och ett stort bältesspänne av märket Tiger, med en pärla i som glimrade i mörkret.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons