Nyheter

Vakt fick slag över halsen

Nyheter • Publicerad 4 december 2008

Den 37-årige vakten från Färjestaden gjorde bara sitt jobb och nekade den redlöst berusade 23-åringen från Stockholm att komma in på nöjesstället.

Då fick vakten ett slag rakt över halsen av 23-åringen.

Nu döms 23-åringen till 50 timmars samhällstjänst för våld mot tjänsteman. Om annan påföljd hade valts skulle 23-åringen fått sitta i fängelse i en månad.

Det var den 28 juli 2007 som den 37-årige vakten arbetade vid nöjesstället Vallen i Kalmar.

23-åringen ansågs för berusad för att komma in på nöjesstället och avvisades av vakten. Först gick 23-åringen iväg med sina kamrater, men sedan vände denne om och sprang fram emot den öländske vakten. Snabbt slog 23-åringen ett slag som träffade vakten över halsen.

Slaget orsakade smärta och skapade andningssvårigheter för 37-åringen, varför han fick söka läkarvård.

Inför tingsrätten erkände 23-åringen gärningen. Han förekommer tidigare i belastningsregistret enbart genom hastighetsöverträdelser.

Tingsrätten dömer 23-åringen till 50 timmars samhällstjänst, samt att han ska betala skadestånd till den öländske vakten på 7 000 kronor.

Noterbart är att 23-åringens offentlige försvarare begärt ersättning för åtta timmars arbete till en kostnad av 8 648 kronor. Det anser tingsrätten inte vara motiverat utan sänker ersättningen till 3 243 kronor, vilket motsvarar tre timmars arbete.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.