Annons
Nyheter

Vägverket ”stal julen”

Nyheter • Publicerad 15 december 2006

FÄRJESTADEN

Lagom till första advent smyckades Färjestaden med stämningsfull julbelysning. Det blev en ren fröjd att köra mellan de lysande träden vid hamnplan. Men så slocknade de oväntat för en vecka sedan.

Annons

Var det månne den snåle Ebenezer Scrooge, Dickens illasinnade romanfigur vilken missunnade sin omgivning att glädjas åt julen, som varit framme? Nej, Scrooge var oskyldig i detta fall. Den som släckt belysningen och ”stulit julen” var nämligen Vägverket.

Trots att Färjestadens företagarförening fått löfte om att koppla in sig på gatubelysningen slog plötsligt en av verkets tjänstemän bakut, berättar Olof Abrahamsson, Kalmar VVS.

Sedan Vägverkets övernitiske kilowattjägare blivit informerad om överenskommelsen reddes dock missförståndet ut. Till denna helg skall åter färjestadenborna få glädjas över de smyckade träden nere vid hamnplan.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons