Annons
Nyheter

Utskott splittrat i skolfrågan

Nyheter • Publicerad 20 mars 2013

FÄRJESTADEN

– Jag har blivit missförstådd, eller felciterad. Jag är inte alls emot några friskoletableringar. Tvärtom, jag är för valfrihet och konkurrens, säger ordföranden i Barn- och ungdomsutskottet, Sven Stensson (M).

Annons

Av en pressgranne har det framgått att Barn- och ungdomsutskottets ordförande, Sven Stensson (M) skulle ha sagt blankt nej till nya friskoleetableringar i Mörbylånga kommun. Men så förhåller det sig inte.

– Nej, nej. Jag har blivit gravt missförstådd, felciterad, eller så har vad jag sagt inte gått fram.

– Vi, åtminstone vi Moderater, är absolut för friskoleetableringar och vi kommer att kämpa för sådana etableringar.

Men det framgår inte riktigt så i en intervju hos en pressgranne (Barometern).

– Jag vet inte vad som gick snett. Men återigen, vi kommer att kämpa för en friskola. Konkurrens är bra även för kommunens skolor. Det har vi ju sett bevis för i alla mätningar som gjorts efter att exempelvis Ölands Friskola slog upp portarna.

JA ELLER NEJ?

Varifrån kommer då uppgifterna om att Barn- och ungdomsutskottet skulle sagt nej till en friskoleetablering?

– Allting är en enda röra, suckar Sven Stenssons partikollega Agneta Stjärnlöf, som också är ordinarie ledamot i utskottet.

– Vi fick en föredragning av skolans tjänstemän, däribland Ann Willsund, om olika alternativ och konsekvenser. Det rörde sig om sex stycken varianter.

• Men inget tjänstemannaförslag om att säga nej till friskolor?

Annons

– Nej, det fanns inget sådant papper. Jag antar att någon sekreterare sedan skriver ut något sådant. Men jag såg inget tryckt yttrande.

Läs hela artikeln i torsdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons