Annons
Nyheter

Utpressaren hotade sticka ut kvinnans ögon med en gaffel

Nyheter • Publicerad 12 juni 2008

MELLERSTA ÖLAND

24 april dömdes 23-åringen till skyddstillsyn för misshandel, olaga hot, ofredande, stöld, rattfylleri, narkotikabrott och brott mot knivlagen. Fem dagar senare misshandlade han en man grovt och höll en gaffel framför ögat på dennes flickvän med vilken han hotade sticka ut hennes öga.

Annons

Den här gången anser tingsrätten att skyddstillsynen kan anses förverkad och dömer 23-åringen från mellersta Öland till fängelse i tre månader för försök till utpressning och brott mot knivlagen.

Brottet begicks bara fem dagar efter att 23-åringen fått domen i en av vårens mer uppmärksammade rättegångar. Tillsammans med några ungdomar så genomförde 23-åringen en omfattande brottsturné på Öland under hösten 2007. Han åkte dit på bar gärning efter ett inbrott vid Runstens skola. Domen för 23-åringen och hans kumpaner blev tämligen mild – skyddstillsyn.

VÄCKTES BRYSKT MITT I NATTEN

Men bara fem dagar efter domen så var 23-åringen inne på brottets bana igen. Tillsammans med en kumpan så begav sig 23-åringen på natten den 29 april till Påryd för att driva in en narkotikaskuld. I Påryd väcktes ett ungt par bryskt mitt i natten av 23-åringen och dennes kumpan. Mannen i huset misshandlades med både slag och sparkar. Hans sambo hotades. 23-åringen tog fram en gaffel som han hotade sticka ut hennes ögon med. I samband med det nattliga besöket stals också mobiltelefoner från paret.

23-åringen nekar till anklagelserna mot honom. Han säger att han inte ha varit på platsen. Enligt honom och hans kamrat handlar det om att en kriminell organisation försökt sätta dit dem. Men tingsrätten går på åklagarens linje och stödjer sig på både teknisk bevisning och vittnesuppgifter. Tingsrätten anser emellertid inte att de fysiska skadorna varit av det allvarliga slaget och finner att det inte handlat om grov utpressning utan utpressning av normalgraden. 23-åringen döms till tre månaders fängelse.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons