Annons
Nyheter

Utetid alternativ till klassrum

Nyheter • Publicerad 24 november 2008

FÄRJESTADEN

Kommunens skolchef Ann Willsund menar att användbara ytor i både Björklokalen och Boken har försvunnit i och med skolans ombyggnation.

Annons

– Men det pågår diskussioner mellan rektorer och personal. Vi måste få det att fungera här och nu, säger skolchefen.

Det har legat på förslag att skolans klassrum skulle kunna utnyttjas efter lektionstid. Problemet är bara att lärarna inte har några egna arbetsrum, utan sitter kvar i klassrummet och arbetar på eftermiddagarna.

– Men i den nya skolan ska vi förse lärarna med arbetsrum och då blir det möjligt att nyttja klassrummen, vilket är vanligt på andra skolor, säger Ann Willsund.

DISKUSSIONER

Den nya skolan är dock klar om ungefär två år och fram tills dess är ”Fötterna på jorden” i behov av en tillfällig lösning.

– Det måste till diskussioner om detta när personalen upplever det så här. Ett alternativ kan vara att boka sporthallen i större utsträckning och bli bättre på att nyttja uterummet mer organiserat, det ligger ju alldeles runt knuten.

MALIN MARKLUND

Fotnot:Ölandsbladet har sökt rektorerna Magnus Sjöstedt och Lena Johansson, men utan resultat.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons