Nyheter

Uteslutet vänta med Runstens skola”

Nyheter • Publicerad 1 mars 2013

Vänta med nedläggningen av Runstens skola?

- Nej, nej, det är fullständigt uteslutet, säger utbildningsnämndens ordförande Christina Ateva (C).

Tidigare i veckan kunde Ölandsbladet avslöja att Byskolan AB ännu en gång ansökt om att få starta friskola i Runsten. Samtidigt vädjade bolagets vd  om välvilja från kommunens sida.

- Vänta med nedläggningen av Runstens skola i en eller två terminer, då har vi chansen, manade Peder Svensson, även känd som kommunstyrelseledamot för Centern.

Kommunalrådet Lisbeth Lennartsson, också hon Centerpartist, ansåg att den frågan helt och hållet ägdes av utbildningsnämnden.

Och där avfärdar Centerns Christina Ateva allt tal om att vänta in den önskade friskolesatsningen.

- Nej, nej, det är fullständigt uteslutet. Vi har fått ett beslut från fullmäktige om att stänga skolan i Runsten och det ska fullföljas. Däremot sker en  kraftsamling i  Gärdslösa där vi har den lilla byskolan, den som vill  ha sina barn i en liten skola med små klasser ska välja skolan i Gärdslösa, säger hon och är ur ett kommunekonomiskt perspektiv negativ till friskola i Runsten.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.