Annons
Nyheter

”Ute” för tennisklubben

Nyheter • Publicerad 2 oktober 2009

Efter årsskiftet är Borgholms Tennisklubb utan tennishall.

– Kommunen ska driva hallen i egen regi, säger kommunalrådet Lisbeth Lennartsson.

Annons

Borgholms Tennisklubb har levt på lånad tid i tennishallen sedan april månad då kommunen tog klivet från borgenär till låntagare - detta då tennisklubbens ekonomi var körd i botten.

För 13 000 kronor i månaden har tennisklubben ändå stannat i hallen, som hyresgäst, anläggningens ende hyresgäst med rätt till planhyror och andra intäkter.

Ett guldkontrakt för klubben, en sämre affär för kommunen.

– Klubbens hyra täcker kommunens löpande kostnader för hallen, men inte ränta och amortering, berättar Christer Petersson på stadshuset.

Hyreskontraktet upphör vid årsskiftet och förnyas ej.

– Utgångspunkten har hela tiden varit att tennishallen ska drivas i kommunens egen regi och nu blir det så, något annat har inte diskuterats. Tjänstemän har fått i uppdrag att göra en budget för 2010, säger kommunalrådet Lisbeth Lennartsson.

Tennisklubben får därmed rätta in sig i ledet.

– De får hyra av kommunen som alla andra, klargör kommunalrådet.

Kommunens planer för anläggningen är ännu något diffusa.

– Drömmen är att bygga ut på sikt, men det kan dröja ett tag. De byggprojekt som prioriteras är Ekbacka samt Slottsskolan.

Annons

Under tiden ska politiker och tjänstemän fundera.

– Vi har inte tänkt färdigt och har inte bråttom. Samtidigt finns det privata intressenter som vill drifta anläggningen och sådana lösningar är också intressanta, säger Lisbeth Lennartsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons