Annons
Nyheter

Utbrett fylleri i Borgholm

Nyheter • Publicerad 6 augusti 2007

BORGHOLM

Klagomålen mot missbrukarna fortsätter.

Annons

– Det sups och pinkas på offentlig plats och folk blir antastade. På en och samma dag här i veckan fick vi omhänderta fyra fyllerister som supit sig redlösa, berättar Thomas Lönnqvist, polisen i Borgholm.

Ösregn och snålblåst, inget tycks hindra det så kallade a-laget i Borgholm. När dörrarna öppnas på Systembolaget finns de där för att sedan invadera någon av gatu- eller parkbänkarna.

- Och börjar föra busliv. Det sups oblygt, man urinerar öppet och folk som går förbi antastas med kommentarer och tillrop, berättar polisman Thomas Lönnqvist och kan konstatera att torsdagen bjöd på flera ingripanden mot det ohämmade fylleriet.

– Det första samtalet från irriterad allmänhet kom vid halvelvatiden och sedan fortsatte det med fler klagomål.

En polispatrull från Kalmar tillkallades och hade fullt upp.

– Eftersom det gjorde fyra omhändertaganden och alla måste in till Kalmar blev det ett himla körande fram och tillbaka.

Kalmar-patrullen gjorde även ett oväntat fynd, initialt uppfattat som lik inrullat i matta.

– Det var på en adress här i Borgholm där den här gruppen håller hus. En person hade rullat in sig i en matta och låg ute och såg helt livlös ut. Patrullen trodde att han var död.

Polisens taktik mot de störande personerna hat två grundstenar.

– Ser vi att de dricker är det uthällning som gäller, det är förbjudet att dricka på stan. Är de sedan redlösa, påtaglig berusade, omhändertar vi dem enligt LOB, lagen om berusade.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons