Nyheter

Utan el och tele efter stormen

Nyheter • Publicerad 23 februari 2008

ÖLAND

Natten mellan fredag och lördag drabbades södra Sverige av en storm i klass med stormen Per. På Öland blev många utan ström och telefon, främst då kunder hos Eon och Telia.

I Hanebukten utanför Skåne blåste det 39 meter per sekund, men när stormen sedan fortsatte upp till Öland hade den mattats av något. Vid Ölands södra udde uppmättes stormstyrkor på som mest 26 meter per sekund, och på Ölandsbron 27 meter per sekund. Enligt obekräftade uppgifter skall en privatperson i Äleklinta uppmätt 39 meter per sekund i de värsta stormbyarna.

INGA OLYCKOR

Vakthavande hade inga olyckor att rapportera på Öland i efterdyningarna av stormen. Folk har ringt in om träd och byggnadsställningar som blåst ned. Eon drog under lördagsmorgonen igång ett omfattande reparationsarbete. Norra Öland, med Böda, Källa, Persnäs, var bland dem som drabbades hårdast. Men även södra Öland drabbades. I ett pressmeddelande lovade Eon att de flesta abonnenterna skulle få tillbaka strömmen före midnatt, ett löfte som infriades.

EVA JOELSSON

JAN L LINDGREN

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.