Annons
Nyheter

Utan bredband sedan åskväder

Nyheter • Publicerad 3 september 2007

BYXELKROK

När åskan kom försvann bredbandet – och har varit borta i snart två veckor.

Annons

– Telia verkar inte bry sig. Man kan tro att kriget brutit ut eftersom det tar så lång tid, säger byggmästare Folke Nilsson, en av flera drabbade bredbandskunder på norra Öland.

Förra tisdagen slog blixten ner i en stor ek i närheten av varuhuset Valles i Byxelkrok, sedan dess har Folke Nilsson med ett av Ölands största byggföretag varit utan bredband.

– Först skulle felet vara åtgärdat fredag morgon, förra fredagen alltså, klockan 9.30, men inget hände. I stället kom Telias talsvar med nya besked, nya tidpunkter, men likadant där – inget bredband trots flera löften om motsatsen.

– Nu har det snart gått två veckor och man får inget besked eftersom jag som konsument inte kan komma fram och prata med riktiga personer, det är hopplöst, suckar Folke Nilsson bekymrat.

KRIG?

– Jag kan inte mejla till mina kunder och de mejl kunderna skickar till mig kan jag inte läsa och de undrar varför jag inte svarar. Räkningar ska betalas, det är korrespondens hit och dit... Häromdagen åkte jag till ett möte som visade sig vara inställt, informationen om att det var inställt hade man skickat till mig via mejl.

– I praktiken är man helst ställd och kan inte göra någonting, så är det ju nu för tiden, det mesta ska gå via nätet. Man undrar ju om det är ett allvarlig fel eftersom det tar sådan tid, har kriget brutit ut?

MÅNDAG

Malin Persson på Telias presstjänst förnekar krig. Och kan heller inte se att åskan har med felet att göra.

– Som jag fått det förklarat av våra tekniker är problemet inte väderrelaterat, utan beror på tekniska störningar. Mer i detalj byter man utrustning och ”flyttar” kunder manuellt eftersom en router på norra Öland har problem med sina portar. Just den här kunden har redan flyttats en gång, men det verkar inte bättre än att de får flytta på honom igen, berättar Malin Persson och ger Folke Nilsson ett löfte om bättre bredbandstider.

Annons

– Senast på måndag ska han ha bredbandet tillbaka.

MÄRKLIGT

Beskedet övertygar inte en luttrad byggmästare.

– På måndag? Det blir ytterligare några dagar utan då och sen får vi väl se.

– Det är mycket märkligt att det inte skulle bero på åskan, det är ju sedan dess jag inte haft bredband.

Fortsättning kan följa...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons