Nyheter

Uppvisning i dödsförakt

Nyheter • Publicerad 25 juli 2012

MÖRBYLÅNGA

Uppmaningen ”prova inte det här hemma” har nog sällan varit mer befogad än när. När Monstertruck stunt show kom till Mörbylånga var det en eldfängd, våldsam och gastkramande tillställning.

Det är helt klart att till synes livsfarliga stunttrick med en brokig samling motorfordon går hem i Mörbylånga. För några år sedan slog en liknande show publikrekord på orten och i måndags valde uppskattningsvis 1 000 personer att bevista när de testosteronfyllda motormusklerna spändes till max. Monstertrucken var givetvis där som en självklar herre på täppan. Krossade sådana där ”mänskliga” bilar som ”Svenssons” åker runt i till dagligdags i ett nafs. Men i dess följe fanns det mängder av aspiranter i den vanvettiga skolan.

ELDHAV

Att glida igenom ett eldhav hängande efter en bil, köra traktor på två hjul eller hoppa över sex personbilar med en motocross–cykel. Den hänförda publiken fick se en actionfylld uppvisning i dårskap. Att snurra runt med en bil ett helt varv till exempel lär väl vara en mardröm för de flesta bilförare. Men denna form av livrädsla var som bortblåst i måndags på Zokker-området. Där räckte det inte med att surra ett varv. Snart blev det två, tre…nio stycken. Innan den stryktåliga bilen och föraren var nöjd.

GALENSKAP

Och den där parollen gällande att de här trafikbeteendet absolut inte ska prövas på därhemma lär vara ordentligt inpräntat efter kvällen – åtminstone hos en liten klick av publiken. Sex stycken tjejer fick nämligen möjlighet att åka med på en vildsint resa i dårskapens tecken. På två hjul med en personbil. Precis bredvid en annan bil balanserandes på två hjul. Med den hägrande asfalten svindlande nära. Och den där galenskapen ännu närmre, som inpå huden.

MAGNUS ANDERBERG

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.