Nyheter

Uppskattad blåsfestival  

Nyheter • Publicerad 6 augusti 2013

BORGHOLM

När Sextetten Bara Mässingen i samband med sitt tioårsjubileum förra året arrangerade Borgholms Blåsfestival för första gången var det med förhoppningen att den skulle bli ett återkommande inslag i sommarborgholms begivenheter. I år var de tillbaka med andra omgången av festivalen och inledde även denna gång med musikparad och drillflickor.

Nybro Musikkår och Nybro Drillflickor spelar och framträder mycket ihop och är väl samspelta. I år liksom förra året stod de för inledningen av Borgholms Blåsfestival. Många sommarflanörer stannade upp och beundrade paraden och på flera håll hördes kommentarer om hur trevligt de tyckte det var.

Innan Nybro Musikkår gick upp på scenen för att spela i närmare en timme till bjöd Nybro Drillflickor efter paraden på extra uppvisning på Storgatan vid torget. De drillade sedan också till några låtar framför scenen.

JÄTTESEXTETT PÅ MINITURNÉ

Efter en kort paus som många utnyttjade till att köpa en glass eller något kallt att dricka tog Sixten Lakes Jättesextett över scenen. De bjöd på en blandad repertoar med inslag av både sång och dans.

Sista band ut var själva upphovsmännen till blåsfestivalen, Borgholms egen Sextetten Bara Mässingen.

– Om tre år när Borgholm firar 200-årsjubileum hoppas vi kunna vara med och fira och att blåsfestivalen får fortsätta, sa en av medlemmarna, Lars Henricsson.

Läs hela artikeln i tisdagens Ölandsbladet.

CARIN SVENSSON

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.