Annons
Nyheter

Upprop för nytt låg- och mellanstadium i Färjestaden

Nyheter • Publicerad 13 mars 2007

FÄRJESTADEN

Färjestadens Föräldraförening startade på måndagen ett upprop för en ny skola i Färjestaden. Men det handlar om en låg- och mellanstadieskola. Uppropet innefattarinteett högstadium, vilket ordföranden i Föräldraföreningen, Betsy Gottfridsson (c) hade som vallöfte i höstas.

Annons

– Ett högstadium står jag för. Det jobbar jag för hela tiden. Jag vill ha ett högstadium också, men inte på bekostnad av ett låg- och mellanstadium, förtydligar Betsy Gottfridsson.

Och även om Färjestadens Föräldraförening alltså inte just nu manar till upprop även för en högstadieskola i Färjestaden så är önskemålen starka.

– Jo, vi kräver att det ska bli ett högstadium i Färjestaden. Men vi vill inte blanda ihop de bägge frågorna, säger Jan Berggren, Färjestadens Föräldaförening.

– Blandar vi ihop dem så finns risken att vi förlorar allting, fortsätter Jan Berggren.

Högstadium eller ej i Färjestaden är en minerad mark. För lite drygt ett år sedan fick skolchefen Ann Willsund i uppdrag av kommunledningen att se över skolsituationen i Färjestaden. Detta sedan Färjestadens Föräldraförening slagit larm om de kraftiga missförhållanden som under flera år rått på Färjestadens skola. Ann Willsund presenterade uppdraget på en presskonferens och uppdraget återrapporterades av lokala media. Ingen ledande politiker hade då några synpunkter på att skolchefen uppfattat den framtida skolsituationen i Färjestaden att också omfatta ett kommunalt högstadium i Färjestaden.

MÖTE MED POLITIKER

Vid ett möte i mars 2006 mötte Färjestadens Föräldraförening politiker ur Mörbylångas skolnämnd och tekniska nämnd. Föräldraföreningen framhöll sin Vision 2009 för skolsituationen i Färjestaden.

Tidsplanen för Färjestadenskolans framtid som föreningen ville att politikerna skulle arbetar efter var som följer:

1) Akuta åtgärder bom, containrar åtgärdas vårterminen 2006, samt ventilation i Boken och Eken innan höstterminens start 2006.

2) Ny låg- och mellanstadieskola höstterminen 2007.

Annons

3) Högstadium i Färjestaden 2009.

Resultatet av marsmötet var att de närvarande politikerna ur tekniska nämnden och skolnämnden lovade tillsätta en snabbutredning för att ta fram beslutsunderlag för ”Vision 2009”. Detta rapporterade Ölandsbladet om.

INGET UPPDRAG

Nuvarande kommunalrådet Kent Ingvarsson, som då var medlem av kommunstyrelsens arbetsutskott, säger att skolchefen Ann Willsund aldrig fick i uppdrag att utreda ett eventuellt högstadium i Färjestaden. Antingen far någon med osanning eller också har kommunikationen någonstans mellan skolförvaltning, skolnämnd/teknisk nämnd och kommunstyrelse misslyckats fullständigt.

Färjestadens Föräldraförening kommer att ha namnlistor uppsatta vid Färjestadens nuvarande skola tills fredag, med krav om att arbetet och de 30 miljoner som avsatts i kommunkassan för ett nytt låg- och mellanstadium i Färjestaden verkställs omedelbart.

– Vi kommer att lägga fram underskrifterna för politikerna på måndag inför kommunstyrelsens möte, berättar Betsy Gottfridsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons