Annons
Nyheter

”Upp till kommunen att agera”

Nyheter • Publicerad 9 juni 2011

FÄRJESTADEN

Området där OKQ8 ligger ska bli ett torg i den nya detaljplanen för Färjestaden. Men från centralt håll är OKQ8:s utgångspunkt att vara kvar på platsen.

Annons

– Vi vill vara kvar. Om vi ska flytta krävs ett aktivt agerande från kommunen, säger Martin Östin, ansvarig för etableringsfrågor på OKQ8.

Han anser att den ändrade planen inte påverkar bensinstationens verksamhet.

– Det skulle i så fall vara att vi till exempel inte får tillstånd att bygga ut, om vi skulle vilja det.

Stationens tillstånd för att hantera brandfarliga varor går ut i september 2012.

• Kommunen skulle ju kunna låta bli att ge er nytt tillstånd?

– Det finns inget skäl till det. Detaljplanen styrs av plan- och bygglagen, medan tillståndet ges enligt lagen om brandfarliga varor, säger Martin Östin och tillägger:

– Det är upp till kommunen att lösa den här knuten. Om de vill genomföra detaljplanen så får de i så fall agera och lösa in marken.

Och en flytt är inte aktuell:

– Vi ser inte att det finns något annat bra läge som är tillgängligt för oss.

• Området vid Möllstorpsrondellen då?

Annons

– Det kostar rätt mycket att bygga nytt, och det finns ingen ekonomi i det. Alternativet är att vi inte finns kvar med vår service på orten.

STÄNGER INTE DÖRREN

Mörbylånga kommuns stadsarkitekt Marie-Christine Svensson vill dock inte säga att det är ett definitivt adjö till bensinstationen i och med den nya detaljplanen.

– Egentligen finns ingen bensinmack i den planen som gäller idag heller, så det ändrar inget. Ett planprogram är en vision om hur området ska planeras.

Hon kan dock se att det blir svårt för stationen att på sikt utveckla sin verksamhet.

– Man fryser deras verksamhet genom att området är planlagt för bostadsändamål. Men dörren är inte helt stängd från kommunens sida.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons