Annons
Nyheter

”Ungdomsarbetslöshet – ett socialt gissel”

Nyheter • Publicerad 28 april 2006

MÖRBYLÅNGA

Ungdomsarbetslösheten är ett socialt gissel, anser Kjell E Johanson (v), som i en interpellation till Saga Sigvardsson (c) vill veta vilka möjligheter ungdomarna har att få jobb.

Annons

– Ansvarslösa marknadskrafter får inte styra utvecklingen och försätta tiotusentals ungdomar i långvarig passivitet, tycker Kjell E.

Det riskerar att leda till desperation och kan i värsta fall utgöra grunden för ”sociala explosioner”, fruktar han och anser att full sysselsättning måste vara viktigare än inflationsbekämpningen.

VIKTIGA SOMMARJOBB

Kjell E är medveten om att Mörbylånga, som enskild kommun, knappast kan lösa detta problem. Men man kan ändå dra sitt strå till stacken, menar han och ser plusjobben som en möjlighet.

– En viktig fråga är skolelevers chanser att arbeta under sommarferierna. På detta område är kommunen den viktigaste aktören, påpekar Kjell E.

De frågor han önskar få svar på är bland annat hur många arbetslösa ungdomar det finns i Mörbylånga, vilka åtgärder kommunen vidtar för att öka deras möjlighet till arbete och på vilket sätt man samarbetar med arbetsförmedling och näringsliv.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons