Nyheter

Tvingade till sig sex av ung kvinna

Nyheter • Publicerad 13 september 2009

Nio månaders fängelse blir straffet för den 30-åring från södra Öland som tvingat till sig sex av en yngre kvinna.

Både 30-åringen och den unga kvinnan har gett en någorlunda samstämmig bild av vad som hände den 4 oktober i Färjestaden.

Med ett stort undantag. Kvinnan säger att hon flera gånger sagt nej och uppmanat 30-åringen att sluta. 30-åringen hävdar å sina sida att kvinnan visserligen sade nej, men att han utgick från att det inte var allvarligt menat då han tidigare övertala henne till sex.

Båda är överens om att 30-åringen berörde kvinnans bröst under tröjan och att han gjorde försök att slita av henne byxorna, vilket han lyckades med till hälften.

Genom kroppstyngden tryckte mannen ned den unga kvinnan i sängen.

I samband med det så smekte mannen henne också över underlivet och förde in fingrar i kvinnan. Det sistnämnda nekar 30-åringen till.

Enligt tingsrätten råder det ingen tvekan om att 30-åringen tvingat till sig sex av den unga kvinnan. Rätten pekar på att mannen själv har erkänt gärningen genom att berätta om kvinnans uttryckliga ”nej” och att också ett visst våld använts av honom.

Inför tingsrätten vittnade två personer, varav en den unga kvinnans mor, om omständigheter kring händelsen.

Tingsrätten finner därför ingen anledning att misstro kvinnan när hon berättat om det inträffade och att mannen också fört in fingrar i henne.

Något annat än fängelse kan inte komma i fråga för 30-åringen anser tingsrätten som dömer mannen till nio månaders fängelse för sexuellt tvång.

Dessutom ska 30-åringen betala 27 500 kronor i skadestånd till den unga kvinnan.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.