Annons
Nyheter

Tvärstopp för Resedan

Nyheter • Publicerad 1 november 2011

BORGHOLM

Borgholm Energi måste göra om upphandlingen av byggprojektet Resedan och riva kontraktet med byggjätten NCC. Detta då förvaltningsrätten ger de konkurrerande bolagen JSB och Hansa Bygg rätt i sina överklaganden av energibolagets tilldelningsbeslut.

Annons

– Enligt domen ska upphandlingen göras om. Domen går att överklaga, men personligen lutar jag åt att vi snabbt som tusan går ut med en ny upphandling, det är inget jättejobb för oss, kommenterar bolagets vd Benny Wennberg och konstaterar att ytterligare en upphandling till och med kan vara av godo.

– Visst, vi har tappat i tid men å andra sidan kan byggpriserna vara på väg nedåt och därmed kan vi komma lite bättre ekonomiskt. Samtidigt flyttas färdigställandetidpunkten framåt och förhoppningsvis är vi då längre ur den bostadskonjuktur som är idag.

De tre anbuden hade snarlika prisbilder och endast Borgholms Energi:s poängsättning av byggföretagens kvalitets– och miljöarbete avgjorde till NCC:s fördel. 

– Nu anser förvaltningsrätten, med stöd av konkurrensverket, att det inte har varit tillåtet att utvärdera kvalitets- och miljöledningssystem, säger Benny Wennberg.

På Kvarteret Resedan ska Borgholm Energi bygga hälsocentral och 24 bostadsrättlägenheter. Samtliga tre anbud låg på drygt 90 miljoner kronor.

Mer om domen i Ölandsbladet på torsdag.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons