Annons
Nyheter

Tvärstopp för bowlingavtal – (m) säger nej till förslaget

Nyheter • Publicerad 11 november 2008

BORGHOLM

Moderaterna i Borgholm säger nej till det bowlingavtal kommunledningen i all hast förhandlat fram med fastighetsägaren Arne Pettersson.

Annons

– Det kan inte vara sådan stor brådska. Jag vill ha en bred diskussion och få in fler parametrar, allrahelst då kommunen snart måste ta över tennishallen, kommenterar moderaternas Eddie Forsman.

Efter några dagar av febril aktivitet kunde Borgholms kommunchef Lars Frick i slutet av förra veckan presentera ett nytt bowlingavtal, med ännu okänt innehåll för folk i allmänhet. När förslaget redovisades för kommunstyrelsens arbetsutskott under gårdagen blev reaktionen inte den förväntade. Allt tal om politisk enighet i frågan var utraderat.

– Moderaterna sa nej medan sossarna vill fundera, det blev tvärstopp, rapporteras det från kommunhuset.

EFTERTANKE

Eddie Forsman, moderat-etta, ger delvis en annan beskrivning.

– Arbetsutskottet har diskuterat bowling och vi moderater anser att bowlingen kommit i ny dager i och med att kommunen måste ta över tennishallen vilket kan skapa nya möjligheter. Här i Borgholm har det länge pratats om ett Idrottens Hus, nu kanske möjligheten finns.

Med bowlingbanor från Harrys?

– Eller med helt nya. Detta måste vi titta på innan kommunen kastar sig in i ett nytt avtal. Jag vill titta på vad vi kan göra med tennishallen och i så fall med vem.

Moderaterna sa ja till det förra bowlingavtalet, nu säger ni nej till ett billigare avtal. Varför?

– Det var för ett och ett halvt år sedan och då med rejäla diskussioner i partigruppen. Nu kräver det ekonomiska läget eftertanke. Ingen är väl emot bowling, men vad kommunen ska satsa är en annan sak och hur får vi i så fall långsiktighet i det hela?

Annons

”SMITTORISK”

När kommunstyrelsen sammanträder i dag (tisdag) finns bowlingavtalet på bordet.

– För att ta eller förkasta. Det kan bli en intensiv diskussion, säger Eddie Forsman och flaggar för ”smittorisk”, om en får vill fler ha samma sak.

– Se bara på boulen och sedan pratas det om ridhus på norra Öland och annat som är på ”väg in”.

I spelet runt bowlingen har ICA-handlaren Richard Teern tappat huvudrollen, i flera uttalanden har han förklarat att han lämnar krog- och bowlingkonceptet. De inventarier Richard Teern äger på Harrys ska, vid ett kommunavtal, övertas av fastighetsägaren Arne Pettersson. I nästa steg lär planen vara att Arne Pettersson överlåter driften av krogen och bowlingen till Harrys-bekante Anders Lindström.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons