Nyheter

Två personer knutna till misshandel

Nyheter • Publicerad 11 december 2013

Två personer är kopplade till misshandeln av 65-årige Gunnar Kalin från Stenåsa.

– Det finns bevis för att en av dem har plockat ut pengar från ett av Gunnars kort, säger brodern Anders Kalin som bor i Norra Kvinneby.

Men brottet är ännu inte löst.

Gunnar Kalin utsattes för en brutal misshandel i slutet av september. Han hittades medvetslös i parken Falsterboplan två timmar efter att han lämnat den krog han besökt under kvällen.

Misshandeln ledde till omfattande hjärnskador. Han har förlorat 50 procent av synen på ena ögat, 50 procent av hörseln och har ett konstant sus i huvudet. Till en början hade Gunnar också förlorat närminnet från de senaste två åren.

– Men det har börjat komma tillbaka, så han minns lite närmare nu, säger brodern Anders.

Inget resultat

I samband med misshandeln blev Gunnar bestulen på sina kontokort. Tv 3:s program Efterlyst tog upp händelsen i ett program i slutet av oktober, men det har inte gett något resultat. Däremot har polisen bevis på att två personer tagit ut pengar från ett av de stulna korten.

– Men nu ligger nog polisen lågt, de har mycket annat att reda ut. Jag vet att de är stressade.

Gunnar Kalin vårdades till en början på sjukhus, men nu har han kommit hem. Han lider mycket av skadorna, och framför allt av det ihållande suset i huvudet. De senaste dagarna har han dock tagit kontakt med sin bästa vän, vilket han inte har gjort sedan misshandeln.

Läs hela artikeln i torsdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.