Annons
Nyheter

Två kassaskåpskupper under samma natt

Nyheter • Publicerad 7 augusti 2007

ÖLAND

Två kassaskåpskupper under samma natt och få kilometer från varandra - tekniker från kriminalpolisen i Kalmar genomförde under gårdagen brottsplatsundersökningar i såväl Löttorp som Böda.

Annons

– Vi får väl vad underökningarna kan ge. Det är för tidigt att uttala sig om samband, kommenterar kriminalkommissarie Stig Svensson.

Rosas Handel i Löttorp och Bökelunds Rökeri i Böda hamn, båda hade inbrott natten till söndagen. Båda fick kassaskåpen demolerade och länsade.

– I rökeriet är brottstiden från 02.00 till 06.50. Gärningsmannen eller männen har bänt upp bakdörren och sedan med kraftigt våld brutit upp två kassaskåp samt ett dokumentskåp. Det har stulits en okänd summa kontanter samt dokument, rapporterar borgholmspolisen.

Nattens andra inbrott ägde rum någon mil söder om den i Böda.

– Stöld i Rosas Handel i Löttorp, butiken stängdes 18 på lördagen och inbrottet upptäcktes klockan 10 på söndagen. Även där bröts bakdörren upp.

– Kassaskåpet vältes omkull och bröts upp. Kraftiga brytmärken på skåpet. Ingen uppgift om hur mycket som stals.

De två kassaskåpsstölderna utreds av kriminalpolisen i Kalmar.

– Tekniker och utredningsman är där uppe nu (måndag), berättar kriminalkommissarie Stig Svensson för Ölandsbladet.

– Av de uppgifter som finns går det inte att dra några slutsatser. Samtidigt kan man inte utesluta att det finns ett samband mellan stölderna.

Enligt uppgift till Ölandsbladet kan det handla om avsevärda belopp som stulits, sexsiffriga belopp nämns i sammanhanget.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons