Annons
Nyheter

Två händelser blev till fem åtal

Nyheter • Publicerad 14 november 2007

BORGHOLM/KALMAR

I mars körde mannen bil genom Borås, alkoholpåverkad och med dopningsmedel i bilen. Drygt ett halvår senare bröt han sig in i en lägenhet i Kalmar, narkotikapåverkad och med sex patroner i fickan.

Annons

Den 30-årige Borgholmsbon är nu åtalad för rattfylleri, dopingsbrott, grov stöld, narkotikabrott och brott mot vapenlagen. I slutet av mars hade mannen festat med några kamrater. Under en biltur in till Borås blev han stannad i en poliskontroll. Där visade det sig att mannen hade 0,37 promille alkohol i blodet och dessutom hittade polisen 71 tabletter av ett dopningspreparat i mannens bil.

VIA BALKONGEN

I slutet av oktober befann sig mannen i Kalmar. Under narkotikapåverkan bröt han sig in i en lägenhet, genom att klättra upp på balkongen via en ”kattstege” och krossa balkongdörrens ruta. Inne i lägenheten slog han sönder och välte omkull stora delar av inredningen, samt kastade ner utemöbler från balkongen. Han ska också ha plockat ihop stereodelar och ställt dessa i hallen, samt tagit en guldklocka. Efter ett tag började grannar reagera på det som pågick och kontaktade polisen. När dessa kom till platsen fann de även sex patroner i mannens ficka. Men något vapen hittades aldrig.

MEST EN SLUMP

Enligt egna uppgifter befann sig mannen i bostadsområdet för att leta efter en kamrats lägenhet. Han har dock inga minnen av hur han tog sig till just den aktuella lägenheten. Han tror att det mest var en slump, eftersom han egentligen inte kom ihåg var kamratens lägenhet låg. Det visade sig dock senare vara rätt lägenhet, men de boende var inte hemma. Vidare menar mannen att han förmodligen befann sig i en psykos under inbrottet, då han bara har vaga minnesbilder av det som hänt.

AVSÅG EJ STJÄLA

Mannen hävdar att han inte hade för avsikt att stjäla något i lägenheten, och förnekar därmed grov stöld. Däremot erkänner han rattfylleri, skadegörelse, brott mot vapenlagen och narkotikabrott för eget bruk.

Sammanlagt är den skadade inredningen uppskattad till ett värde av 3 000 kronor. Huvudpunkten i förhandlingarna blir åtalet om grov stöld, och fälls mannen för detta kan han vänta sex månaders fängelse.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons