Annons
Nyheter

Två års fängelse för knivman

Nyheter • Publicerad 15 augusti 2007

KÖPINGSVIK

Två års fängelse blev domen för den 20-åring från Emmaboda som under midsommarhelgen knivhögg en man i halsen i Köpingsvik.

Annons

Det var under midsommarfirandet i Köpingsvik som den dömda mannen kom i bråk med offret. Flera vittnen har berättat att de två männen tidigare under kvällen stött på varandra och då kommit i bråk. Sedan har männen stött på varandra igen i samband med en taxiresa, och det uppstod åter igen bråk. Den 20-årige mannen har då huggit offret två gånger i halsen och en gång i armen.

GROV MISSHANDEL

20-åringen stod åtalad för försök till mord då åklagaren hävdade att mannen visat hänsynslösthet i överfallet. Tingsrätten valde rubriceringen, grov misshandel eftersom man bedömde att det inte gick att styrka uppsåt till brottet, även om mannen efter gripandet gjort uttalanden på att han ville döda offret. Tingsrätten menar också att vittnen och inblandade varit berusade och hade därmed olika minnesbilder, men hävdar att det inte råder någon tvekan om att 20-åringen är gärningsmannen.

TIDIGARE STRAFFAD

Mannen har hela tiden nekat till brott och att han befunnits sig på brottsplatsen eller träffat offret. Mannen stod även åtalad för ringa narkotikabrott, då han under brottsdagen varit påverkad av cannabis, vilket han dock erkände.

Rätten ansåg att brottet var allvarligt och mannen dömdes för grov misshandel och två års fängelse. Dessutom ska han betala ett skadestånd till offret på 18 500 kronor. 20-åringen befinner sig sedan tidigare i belastningsregistret och har gjort sig skyldig till allvarliga brott vid åtta tillfällen. Bland annat för brott mot knivlagen, grov misshandel och ringa narkotikabrott.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons