Annons
Nyheter

TV-fiaskot: Nu vänder sig kommunen till regeringen

Nyheter • Publicerad 20 augusti 2007

BORGHOLM

I en skrivelse ställd till näringsdepartementet och Teracom kräver Borgholms kommun krafttag för att komma till rätta med den undermåliga TV-mottagningen på norra Öland.

Annons

Förra veckan överlämnades 3 500 namnunderskrifter till kommunalrådet Lisbeth Lennartsson (c) och riksdagsmannen Jan R Andersson (m) för vidarebefordran till Teracom och näringsdepartementet. Under måndagen skickade kommunen iväg namnlistorna tillsammans med en skrivelse, där Lisbeth Lennartsson och kommunchef Lars H Frick försöker få Teracom att inse situationen.

AV STÖRSTA VIKT

– Borgholms kommun måste nu allvarligt aktualisera frågan om TV-mottagningen på norra Öland, inleds skrivelsen och fortsätter:

– Kommunen förutsätter nu att krafttag tas av såväl ansvariga myndigheter som Teracom AB, som har ansvaret för att tillgodose sändnings- och mottagningsförhållandena på området.

Det konstateras i skrivelsen att ”mottagningen på många ställen är helt undermålig och förorsakar stora problem med allt vad det innebär och med stor irritation som följd”.

– Det är nu av största vikt att frågan löses långsiktigt eftersom uppdraget från riksdag och regering innebär att alla, såväl åretruntboende som delårsboende, skall tillgodoses med god TV-mottagning.

AVSER EJ GE VIKA

Och kommunen avser inte att ge vika, utan upplyser Teracom om att man fortlöpande tänker bevaka frågan även efter det att den planerade masten på norra Öland (egentligen en förstärkning av befintlig mast i Löttorp) kommit på plats.

Teracoms presschef Lennart Ivarsson har dock tidigare lovat att sändningen från den nya stationen i Löttorp kommer att kunna inledas före denna månads utgång – ”om inte något oförutsett inträffar”. En brasklapp värd namnet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons