Nyheter

Tusentals hyllade Victoria på Solliden

Nyheter • Publicerad 14 juli 2006

I strålande sol och traditionellt ölandsväder hade tusentals förväntansfulla barn och vuxna kommit till Solliden på fredagseftermiddagen för att hylla Kronprinsessan Victoria på hennes 29:e födelsedag.

Många hade väntat flera timmar för att vara säker på att få möjlighet att lämna över sina blommor.

En av dem var Julia Hultqvist, som med sin mormor Gertrud Dahlgren väntade på att gratulera Kronprinsessan Victoria med en blomsterkrans, en korg med blommor och en svensk flagga.

Så kom hon då äntligen, glatt leende till ackompanjemang av blåsorkestern I Bara Mässingen. Också Kung Karl den XVI Gustaf och Drottning Silvia deltog i firandet. Kungen inledde med ett välkomnande gratulationstal och berättade också att Solliden firar 100-årsjubileum i år. Han utbringade ett leve och alla gratulanterna sjöng för Kronprinsessan.

Många blommor och teckningar och gratulationer fick Kronprinsessan ta emot under ett par timmar.

– Jag vill så gärna tacka er personligen för att ni har kommit hit för min skull idag. Det betyder så oerhört mycket för mig och min familj med allt stöd vi får från er, sade Kronprinsessan Victoria.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.