Annons
Nyheter

Tusentals gratulanter hyllade Victoria hemma på Solliden

Nyheter • Publicerad 15 juli 2007

SOLLIDEN

Det var tusentals gratulanter som hittat till Solliden den här speciella dagen då vår kronprinsessa fyllde 30 år.

Annons

När Victoria kom ut för att ta emot hyllningarna spelades Happy Birthday av mässingsorkestern Bara Mässingen och det kom några droppar regn. Men regnet kom av sig till skillnad från folkmassorna som tyckte det var fantastiskt att träffa kronprinsessan, kungen och drottningen. Publiken viftade med många svenska flaggor och även en och annan norsk flagga syntes i folkhavet.

PUBLIKEN TOG UPP SÅNGEN

Gratulanterna tog själva upp sången Ja må hon leva och hurrade för kronprinsessan. Tidigare år har det annars varit kung Carl XVI Gustafs uppgift. Victoria tog tacksamt emot blommor, teckningar och andra fina presenter som folket gav. Särskild tid hade hon för barnen. Bland barnen som Victoria hälsade på satt kompisarna Fanny Möller, 12 år och Julia Hultqvist, 13 år från Huddinge.

– Vi har varit här sedan klockan 10 och väntade en timme tills grindarna öppnades. Det är viktigt att få en bra plats, berättade Julia.

Flickorna var rutinerade. Det var femte året som de har gratulerat kronprinsessan på Solliden. Idag hade de klätt sig fina och hade varsina kransar i håret. De gratulerade Victoria med en stor skylt med foto på kronprinsessan. Lyckan var särkert total för alla hyllande människor som köat och stått i timmar för att få en skymt av 30-åringen.

KARIN ELMERSSON

Bildspelfrån Victoriadagen på ÖB-webben under måndagen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons