Annons
Nyheter

Turistprofil mister sin vapenlicens

Nyheter • Publicerad 13 oktober 2009

Rattfull igen.

Då mister en av Ölands turistprofiler licensen för sin pappas gamla revolver.

Annons

Turistprofilen gjorde sig ånyo skyldig till grovt rattfylleri i mars 2008, skriver länsrätten i sin utredning kring turistprofilens vapenlicens.

Enligt länsrätten är inte mannen kapabel att handskas med vapen.

Polismyndigheten beslutade redan i februari att återkalla turistprofilens vapentillstånd, både för grovt rattfylleri och brott mot förvaringsföreskrifterna. När polisen kom för att hämta hans revolver så sade han sig inte hitta den...

Mannen överklagade ärendet till länsrätten. Han yrkade på att revolvern är ett arv efter fadern samt att det är pluggat och obrukbart.

Turistprofilen bestrider å det bestämdaste att han skulle vara likgiltig inför andra människors liv, vilket polismyndigheten påstått genom att hänvisa till allmänna råd i vapenlagsstiftningen – ”grovt rattfylleri kan ses som ett tecken på likgiltighet för andra människor liv”.

Länsrätten går på polismyndighetens linje och anser inte att mannen kan anses pålitlig i nykterhetshänseende.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons