Nyheter

Tryckare årets unga företagare

Nyheter • Publicerad 4 mars 2009

Till årets unga företagare 2008 har Jens och Tony Arnér på ADT Digitaltryck i Borgholm utsetts.

Motiveringen lyder som följer:

Jens och Tony Arnér har valt att tillsammans med pappa Stig satsa på att utveckla ett modernt och allsidigt  tryckeriföretag med säte på Öland. Med kvalitet och yrkeskunnande växer kundgruppen stadigt även långt utanför Ölands gränser.  Servicekänsla,  effektivitet och ett trevligt bemötande är ett vinnande framgångskoncept som präglar årets unga företagare.

Till årets Företagare i Mörbylånga kommun har Per Björkelind, Pelles Hyrservice AB, utsetts med följande motivering:

Pelle är en företagare som står på många ben!

Började som plåtslagare på Mörbylånga Sockerbruk 1976. Startade sitt företag 1988 och har sedan dess utvecklat företaget med egen kraft.

Är idag 7 personer i företaget och omsätter ca 10 milj kronor.

Pelle är en företagare som genom entreprenörskap, framtidstro och förmåga att titta runt hörnet, utvecklat och kommer att utveckla sitt företag.

Årets Företagare i Borgholms kommun är Helena & Anders Gunnarsson, Borgens Konserver med följande motivering:

Borgens Konserver är ett utmärkt exempel på ett familjeföretag som tillsammans med sina anställda väl förvaltat och utvecklat företaget. 1941 startade företaget och Helena och Anders Gunnarsson har med den äran fört företaget in i ett nytt sekel. Produktsortimentet har utvecklats, men samtidigt har man lagt stor vikt vid att specialisera sig. Svamp har som naturresurs och naturprodukt alltid varit en ständig följeslagare i sortimentet. Helena och Anders Gunnarssons goda förmågor att driva etablerade Borgens Konserver är en god förebild för andra.

Samtliga får ta emot sina priser i kväll i samband med företagsträffen på hotel Skansen i Färjestaden.

 

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.