Annons
Nyheter

Tror inte på butikspersonal

Nyheter • Publicerad 17 oktober 2012

KÖPINGSVIK

En 39-årig kvinna frias i tingsrätten från anklagelser om snatteri.

Annons

Kvinnan stod åtalad vid tingsrätten för att ha stulit schampo, godis och choklad till ett värde av 75 kronor vid Ica Nära i Köpingsvik.

Inför tingsrätten berättade 39-åringen att hon glömde visa upp varorna - två tuggummipåsar och två chokladbitar - för kassabiträdet. Och schampoflaskan hade hon handlat vid ett tidigare tillfälle och hade den med sig i fickan då hon gick in i Köpingsviksaffären.

Enligt kvinnan ska hon hjälpt en annan kund som tappat sina varor på golvet och blivit stressad när kassabiträdet till sist bad henne att skynda sig. I den vevan ska hon ha stoppat varor i fickan.

Ett flertal varor betalade hon för i kassan.

Butikspersonal vittnade inför tingsrätten hur de genom övervakningskamera såg hur 39-åringen tog en schampoflaska, hur de sedan följde kvinnan i butiken och såg hur denna stoppade tuggummipåsar i fickan.

Det är visserligen en ”besvärande omständighet” för kvinnan anser tingsrätten, men hennes egna uppgifter om missförstånd anses inte vara motbevisat.

Tingsrätten ogillar därför åtalet mot 39-åringen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons