Annons
Nyheter

Trelleborg tillbakavisar att EU-bidrag ligger bakom flytt

Nyheter • Publicerad 19 september 2007

MÖRBYLÅNGA/TRELLEBORG

Uppgiften att Trelleborgkoncernen flyttar Mörbylångafabriken till Estland med hjälp av EU-stöd har väckt stor ilska på Öland. Men ledningen för Trelleborg förnekar att något som helst EU-stöd är inblandat i omlokaliseringen, som kastar ut 110 anställda i arbetslöshet.

Annons

– Vill vi härmed meddela att det påstående er tidning fått del av inte är korrekt.  Vårt projekt med lokalisering i Estland är inte till någon del finansierat med EU stöd, säger Marina Lindholm, finansdirektör i Trelleborg Moulded Components.

PRESSTRÄFF

Det var vid en pressträff med riksdagsman Håkan Juholt som misstankarna om ett EU-stöd kom upp till ytan. Håkan Juholt lovade genast ta itu med  att kontrollera om Trelleborg eventuellt erhållit EU-stöd för en företagsuppbyggnad på Ösel.

– Och har de fått EU-stöd för att flytta Forsheda, gör de sig till åtlöje. Deras varumärke kommer att smutsas ner. Och de kommer likt Electrolux, som flyttade sin Västerviksfabrik till Ungern, att förlora hundratals miljoner i goodwill, sade Håkan Juholt.

Även EU-parlamentarikern Anna Hedh från Mörbylånga har lovat kontrollera uppgifterna om EU-pengar till Trelleborg, en uppgift som således synes vara gripen ur luften.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons