Annons
Nyheter

Tre personer skadade i hundattack

Nyheter • Publicerad 29 juli 2009

SANDVIK

Sju aggressiva och kraftigt byggda blandrashundar gick till samlad attack mot kvällsflanörerna i Sandvik. Tre personer bets av de galna hundarna, varav en illa.

Annons

– Det var fara för livet. Hundarna var djävulskt aggressiva, det sa bara pang och så var de över oss, beskriver Umeåbon Håkan Lindmark.

Den första kvällen på Öland för Håkan Lindmark med sambo Sara slutade i tumult. Promenaden efter den idylliska Kvarngatan tog en högst obehaglig vändning, plötsligt angreps de av en flock hundar.

– Samtliga av rejält kamphundsstuk, berättar Håkan Lindmark, de försökte hugga hela tiden och utan vår hundvana och personer som kom till vår hjälp hade jag inte stått här i dag. Det var fara för våra liv.

SKADAD CYKLIST

Efter attacken mot Umeå-paret kom en cyklist i hundarnas väg.

– En kille på cykel kör in i den här röran, det är en jävla cirkus, och tre hundar hoppar på honom och han bits kraftigt i vaden och djupt uppe i låret, berättar Håkan Lindmark.

ANHÅLLEN

När hundägaren anländer till platsen väljer hon att fly för att köra på flera personer som försöker stoppa henne.

– Folk får kasta sig i skydd och en kille blir rejält uppskrapad.

Dagen efter hundchocken i Sandvik kan polisen gripa kvinnan, känd från tidigare incidenter på Öland.

Annons

– Hon är anhållen och delgiven misstanke om grov misshandel, säger åklagare Magnus Ling.

Läs mer i dagen nummer av Ölandsbladet-

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons