Annons
Nyheter

Tre män åtalade för knivrånet

Nyheter • Publicerad 3 juni 2011

 

RÄLLA

Annons

Tre unga män står åtalade för det knivrån som skedde mot en äldre man i Rälla, under natten till annandag påsk.

Rånet klassas som grovt då åklagaren anser att rånarna ”visat synnerlig råhet” och ”på ett hänsynslöst sätt utnyttjat” den funktionshindrade mannens utsatta ställning.

Genom att krossa ett fönster kunde de tre unga männen, 21, 22 och 23 år gamla, ta sig in till mannen i bostaden. De hotade honom med kniv och kom därigenom över 9 500 kronor i kontanter, ammunition, knivar samt narkotikaklassade mediciner och cannabis.

KNIV MOT STRUPEN

I förhör har mannen berättat att han försökte fly genom altandörren då han hörde att någon tog sig in genom ytterdörren. Den 23-årige rånaren hann ikapp honom och tvingade ner honom på marken. Därefter satte sig 23-åringen på knä bredvid mannen, viftade med en kniv och krävde att få veta var mannen hade sina pengar, mediciner och ”röka”. Mannen fördes in i lägenheten där han visade sin plånbok och en haschbit. Enligt mannen ville männen ha mer pengar, och när han sade att han inte hade mer så blev han nertryckt på golvet med kniven mot strupen. Någon gång i tumultet blev mannen också skuren i ena armen.

Mannen uppgav för polisen att den 22-årige rånaren hade varit hemma hos honom och rökt hasch några dagar tidigare. 22-åringen säger sig dock aldrig ha träffat mannen.

Samtliga misstänkta förnekar att de begått grovt rån.

De tre männen misstänks även för hemfridsbrott, då de först ska ha brutit sig in i en grannbostad som de trodde var mannens.

22- och 23-åringen åtalas också för ringa narkotikabrott.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons