Annons
Nyheter

Tre kupper gav 300 000 kronor

Nyheter • Publicerad 16 augusti 2007

ÖLAND

De tre kassaskåpskupperna på Öland gav gärningsmännen runt 300 000 kronor i byte.

Annons

– Vi hamnar någonstans där, konstaterar kriminalkommissarie Stig Svensson.

* Helgen den 4-5 augusti: två kassaskåp på norra Öland bryts upp under loppet av några timmar, det ena på Rosas Handel i Löttorp, det andra på Bökelunds Rökeri i Böda. I båda skåpen finns stora summor kontanter.

* Helgen den 11-12 augusti: ett större kassaskåp på Strandbadens pensionat i Köpingsvik bärs ut vid ett inbrott och försvinner spårlöst. Enligt uppgift finns cirka 100 000 kronor i skåpet.

– Det handlar om ganska mycket pengar. Utan att ha exakta summor ska det vara runt 100 000 i den ena skåpet på norra Öland och något lägre i det andra. Totalt, på alla tre, hamnar vi någonstans kring 250 000–300 000 kronor.

DYSTERT SPANINGSLÄGE

Enligt Stig Svensson är spaningsläget dystert.

– Det finns ingenting, inte ett dugg, påstår han och berättar att den tekniska undersökningen ännu pågår. På plats är den avslutad, men vi väntar fortfarande på svar. Någonting har de (polisens tekniker) skickat till SKL för undersökning.

Även tips-läget uppfattar kommissarie Svensson som påvert.

– Ingenting...i alla fall mycket lite. Så självklart önskar vi få in fler tips.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons