Nyheter

Trafikfarlig häck fall för JO?

Nyheter • Publicerad 9 maj 2006

FÄRJESTADEN

En färjestadskvinna har synpunkter på kommunens handläggning av en trafikfarlig häck. Nu hotar hon med en JO-anmälan.

– Eftersom ansvariga på kommunen inte följer de regler som gäller, anser jag att det finns grund för att göra en JO-anmälan, skriver kvinnan i ett brev till miljö- och byggnadsnämnden.

Den aktuella häcken är belägen vid en gatukorsning. Trots att växtligheten beskurits utgör den fortfarande en trafikfara, enligt kvinnan.

– Sikten i korsningen har inte förbättrats. Beskärningen uppfyller definitivt inte bestämmelserna för hur en häck ska se ut i en gatukorsning.

BREV TILL AVLIDEN

Kvinnan säger sig vara förvånad över att kommunen inte vidtagit ytterligare åtgärder med tanke på riskerna. Men det är inte det enda hon tycker är anmärkningsvärt med handläggningen.

– En märklig detalj i sammanhanget är att skrivelserna i ärendet adresseras till en person som varit död i flera år, avslutar hon.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.