Nyheter

Tradition med marknad i Algutsrum

Nyheter • Publicerad 4 juli 2006

På fredagen är det trängsel, hetta och massor av stånd öppna.Något som lockar många. Men inte alla.Bland lokalbefolkningen är Algutsrums marknadsafton en tradition.

– Att gå på kvällen är tradition, det har vi gjort i alla tider, hävdar Göran Danielsson, Färjestaden.

– Man vill ha en påse karamell, köpa lite lotter och träffa folk, fortsätter han medan barnbarnen väljer pris från Glömminge IF:s lottstånd.

Familjen Moss; Henrik, Anna, Tilda och Loke är av samma åsikt.

– Vi har åkt lite karusell och köpt en ballong. Vi visste att det brukar vara marknad kvällen innan, vi tar det den lugna dagen, så slipper vi stimmet i morgon, säger Henrik Moss som faktiskt hittat över bron, från Kalmar.

Knallen Magnus Svensson från småländska Ryd har precis sålt konjakskorv och sill till Anne-Marie Lundgren från Mörbylånga. Han gillar den avstressade stämning så här kvällen före den stora ruschen.

– Det är mer avslappnat, mindre folk. Det blir ofta väldigt varmt på sommarmarknaderna så det är skönt för oss knallar på kvällen, berättar Magnus Svensson.

En som gör dubbelbesök är Annika Gustavsson, Norra Möckleby.

– Jag och barnen ska hit i morgon för att köpa Bruder-traktorer, det är billigare här än i leksaksaffären, säger hon.

Hennes sambo Bobb väljer dock att stanna hemma då, han nöjer sig med torsdagens inköp.

– Godis för 68 kronor och munkar för 50 kronor, berättar Bobb Johansson för den frågvisa reportern.

Som går av sitt skift för att köpa lite godis och serietidningar.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.