Nyheter

Torslundahallen prioriteras

Nyheter • Publicerad 17 oktober 2012

TORSLUNDA

För några veckor sedan var beskedet att Torslundabarnen får vänta till hösten 2014 innan de får sin egen sporthall. Men efter att föräldrarna uttryckt att situationen är ohållbar vill barn- och ungdomsutskottet nu att idrottshallen byggs så fort som möjligt.

– Vi måste se till att få med idrottshallen i nästa års budget, det är en stor fråga för föräldrarna och barnen i Torslunda. Resterande utbyggnad kanske kan vänta men det här är prioriterat, säger Sven Stensson, ordförande i barn- och ungdomsutskottet.

Faktum är att utbyggnaden klubbades igenom på kommunfullmäktigemötet i september, men Centerpartiet var då starkt kritiska - "Det är helt orimligt, vi har inga pengar till det häri budgeten". Varpå Kent Ingvarsson (M), kommunalråd, gick ut med en smärre varning till Torslundaleverna – att de mycket riktigt får vara beredda på att vänta på sporthallen till hösten 2014. Men nu kanske barnen trots allt kan få sin hall i tid.

– Föräldrarna i Torslunda köper inte situationen längre. De upplever tydligt att pusslandet med gymnastiklektionerna och pendlingen inte fungerar och vi vill driva på i den här frågan så att idrottshallen blir klar någon gång nästa år, säger Sven Stensson.

Ärendet diskuterades i barn- och ungdomsutskottet under måndagen och tanken är nu alltså att lyfta idrottshallen ur det byggnadspaket som omfattar Torslundaskolan och skyndsamt låta tjänstemännen ta fram en byggnadsplan för idrottshallen.

Kent Ingvarsson har tidigare sagt att det är viktigt att beslutet kring Torslundaskolan står fast för att inte förstöra projekteringen som behövs för att göra en tidsplan. Något som inte föll i god gjord hos Centerpartiets Lotta Zaar - "Att luras och vilseleda på det här viset som politiker är inte okej".

Återstår att se om lagt kort ligger den här gången eller om det blir en ny giv.

MAGNUS ANDERBERG

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.